Pastasalade met mosselen
|
Italiaans hoofdgerecht: tussen 15 en 30 minuten
Ingrediënten: 4 personen
|
-
250 gram spaghetti
-
1 kg gekookte mosselen
-
1/2 komkommer
-
2 tomaten
-
1 stengel bleekselderij
-
4 blaadjes basilicum
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 el witte wijnazijn
-
1 eetlepel mayonaise
-
peper
-
zout
-
1 el kappertjes
-
1/2 zakje rucola
|
Bereiding:
|
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze onder koud water af.
-
Haal de gekookte mosselen uit de schelp en laat er een aantal in de schelp voor garnering.
-
Ontvel de tomaten.
-
Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
-
Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes.
-
Meng alle groenten en de basilicum met de pasta.
-
Breng op smaak met olijfolie en azijn.
-
Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Schep als laatste de mosselen en de rucola erdoor.
-
Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.
|